Hoeveel MB mobiel internet heb je nodig?

Wie in het bezit is van een smartphone, kan bij het afsluiten van een nieuw abonnement kiezen voor mobiel internet. Mobiel internet komt in de vorm van een databundel. Een databundel bevat een bepaald aantal MB waar men gedurende de maand over beschikt. Het is niet voor iedereen even duidelijk hoeveel MB er per maand zal worden verbruikt. De hoogte van de databundel en de hoeveelheid MB is afhankelijk van het eigen internetgebruik.

 

internet abonnement

Gemiddeld dataverbruik

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse consument gemiddeld 177 MB aan data verbruikt. Het verbruik van de gemiddelde Nederlander zegt natuurlijk niets over het eigen gebruik. Er zijn personen die beschikken over mobiel internet maar er geen gebruik van maken. Wie bijvoorbeeld alleen gebruik maakt van Whatsapp, komt nooit aan de 177MB per maand. Een ander zal weer ver boven het gemiddeld aantal MB zitten door het bekijken van video’s of het gebruiken van apps op een smartphone of tablet.

Informatie over sim only met internet is op deze website te vinden.

Datakosten per activiteit

Om erachter te komen hoeveel data men iedere maand waarschijnlijk zal gebruiken is het van belang na te gaan wat men van plan is om met het toestel te doen, en hoeveel data deze acties gaan kosten. Hieronder vindt men een rijtje met bepaalde functies en apps en het aantal data dat zij gebruiken.

– Een WhatsApp-bericht met tekst versturen of ontvangen: 0.01 MB
– E-mail openen zonder afbeeldingen of bestanden: 0.01 MB
– Een WhatsApp-bericht met een afbeelding versturen of ontvangen: 0.1 MB
– Internetpagina’s openen: 0.2 tot 0.5 MB
– MP3 downloaden: 3.5 MB per liedje
– Bekijken van Youtube video’s: 130 MB per uur
– Luisteren naar muziek op Spotify: 150 MB per uur
– Films downloaden: tot maximaal 2000 MB per uur

Met deze voorbeelden wordt duidelijk dat het gebruik per activiteit erg verschillend is. Aan de hand van het verbruik per activiteit zou men een redelijke inschatting kunnen maken van het eigen dataverbruik. Wie enkel veel gebruik maakt van e-mail en WhatsApp zal geen grote databundel nodig hebben. Wie veel muziek afspeelt of veel Youtube video’s bekijkt doet er verstandig aan om te kiezen voor een databundel met een hoog aantal MB. Voor een aantal activiteiten waarbij men zeer veel MB verbruikt zal het verstandig zijn deze activiteiten te beperken tot plekken waar men beschikt over Wi-Fi.

Eigen dataverbruik my android phone

verbruik internet data mobielMen kan het eigen gebruik proberen te schatten en vervolgens het aantal MB’s bij elkaar optellen om tot de hoogte van de databundel te komen. Wie al beschikt over een smartphone kan het eigen dataverbruik ook bijhouden. In de smartphone zit vaak een handig overzicht ingebouwd waarin een duidelijk overzicht wordt gegeven van het dataverbruik. Er zijn ook verschillende apps die men kan gebruiken voor het bijhouden van het dataverbruik. Wanneer men er door het bijhouden van het verbruik achter komt dat de bundel te hoog of te laag is, kan de bundel vaak bij worden gesteld. Het is dus van belang om eerst een schatting te maken van het eigen gebruik. Wanneer de schatting totaal niet zou kloppen is het altijd mogelijk om de bundel bij te laten stellen in overeenkomst met het daadwerkelijke gebruik.

Related posts